Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

El violinista Pinchas Zukerman i el pianista Yefim Bronfman actuen al Palau de la Música Catalana amb tres Sonates, de Mozart, Schubert i Beethoven

14 de març de 2017

El proper diumenge 19 de març (18 h, Sala de Concerts), el Palau de la Música Catalana presenta el duo format pel violinista Pinchas Zukerman i el pianista Yefim Bronfman, dos músics enormement respectats pel seu talent i la seva imaginació creativa. Aquests dos gegants del panorama actual han inclòs aquest concert del cicle Palau 100 en la gira europea que duen a terme amb un programa que barreja temperament, tècnica i energia, centrat en la música de tres grans: W. A. Mozart, F. Schubert i L. van Beethoven. Una gira que va començar ahir a Copenhaguen, recalarà demà a Sant Petersburg, divendres a Milà, dissabte a Nàpols, diumenge a Barcelona i que es clourà el 20 de març a Berlín.

El concert començarà amb la Sonata en Do major de Mozart, publicada a Viena el 1781 amb cinc sonates més, de les quals un crític de l’època va dir que “eren unes Sonates úniques en el seu gènere; l’acompanyament del violí combinat amb el piano exigeix que el violinista sigui tan bo com el pianista”. Tot seguit, la Sonata “Duo” per a violí i piano en La major de Schubert, composta el 1817 i publicada per Diabelli el 1851, després de la mort del compositor. Aquesta obra, de ple lirisme romàntic, mostra els accents més expressius i les dinàmiques més contrastants entre els dos instruments. Finalment, ja a la segona part, es completarà el triangle vienès amb la Sonata per a violí i piano, op. 24, “Primavera” de Beethoven, en la qual ja es troben recursos expressius molt més complexos i expansius per al violí.

Pinchas Zukerman (Tel Aviv, 1948) ha estat un fenomen al món de la música durant més de quatre dècades. El geni musical, la tècnica prodigiosa i el seu nivell artístic han captivat tant el públic com la crítica, de la mateixa manera que el seu magnetisme i passió han inspirat els artistes més joves. A més, l’entusiasme per la pedagogia l’ha portat a desenvolupar programes innovadors al Regne Unit, els Estats Units, la Xina, Israel i el Canadà. Aquesta temporada 2016-17 és, per vuitena vegada, principal director convidat de la Royal Philharmonic Orchestra, i també actuarà amb les principals orquestres com a director i solista convidat. I completa la temporada amb recitals per Europa amb Yefim Bronfman i concerts de cambra amb el Trio Zukerman. La seva discografia supera el centenar d’enregistraments, que li han proporcionat 25 nominacions i 2 premis Grammy.

Yefim Bronfman (Taixkent, Unió Soviètica, 1958) és reconegut internacionalment com un dels pianistes actuals més admirats. Convidat regularment per festivals, orquestres, directors i cicles de recitals importants, el seu domini tècnic, la seva força i un lirisme excepcional han estat sempre molt aclamats per la crítica i el públic. Ha actuat amb les millors orquestres i sota la direcció de les batutes més il·lustres del moment. Les seves actuacions recents l’han portat de gira per tot Europa, com a solista amb orquestra i en recital, i és així com ha continuant la seva llarga col·laboració amb Pinchas Zukerman. També explora el repertori de cambra juntament amb Martha Argerich, Magdalena Kožená, Anne-Sophie Mutter i Emmanuel Pahud, entre d’altres.

Una hora abans del concert, a les 17 h, tindrà lloc al Petit Palau (accés gratuït, aforament limitat) una nova conferència “Parlem de música” entorn del concert, a càrrec de Mònica Pagès.