El proper diumenge, 3 de febrer, a les 12 h, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, s'estrena el nou concert-espectacle Cobla 2.0. Una proposta protagonitzada per la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona que té com a objectiu oferir una visió renovada i moderna de la cobla com una de les sonoritats més impactants del moment.

L'espectacle, que durant aquesta setmana s'ofereix en el cicle Escoles al Palau, amb molt bona acollida del públic, compta amb guió i direcció escènica de Jordi Oriol, i són els mateixos músics els que esdevenen actors i protagonistes d'aquesta proposta escenicomusical.

L'espectacle mostra l'evolució de la cobla al llarg dels anys i les possibilitats sonores d'aquesta formació, per això durant l'espectacle se sentiran fragments dels grans compositors Joaquim Serra o Eduard Toldrà, temes tradicionals coneguts per la mainada com Els tres tambors i una mostra de música moderna arranjada per a cobla, com el famós Bon dia d'Els Pets. També s'escoltaran compositors contemporanis de cobla, com Joan  Albert Amargós, Albert Guinovart o Xavier Pagès, i una mostra d'un dels projectes amb més ressò en què ha participat la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, en la seva cerca de noves sonoritats per a la cobla, com és La Societat del Piano-obstacle de Pascal Comelade, una fusió de cobla amb folk. Finalment s'oferirà també l'estrena de La Santa Esfunkina de Marc Timón, tible i compositor, que ha fet una versió hip-hop, funky i ska de l'original La santa espina.

Es tracta d'una aposta musical que ha tingut des de l'inici el  suport i la complicitat inestimables de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, i que es reforçarà amb diversos elements per fer més atractiu l'espectacle al públic, com el diàleg entre els músics, la seva interacció amb l'auditori, els tocs d'humor dels diàlegs o la projecció sobre l'orgue de la Sala de Concerts de diverses imatges, a través de la tècnica del mapping, que enforteixen el discurs més contemporani de la proposta.

Cobla 2.0 és una de les apostes del nou Projecte Educatiu del Palau de la Música Catalana. Un programa d'acció global, basat en els valors fundacionals del Palau i de l'Orfeó Català, com són la catalanitat i la contemporaneïtat, que s'ha posat en marxa amb l'objectiu de consolidar un projecte educatiu propi, que fomenti la participació del públic, la relació entre diferents generacions, la interacció amb altres disciplines i amb les programacions de la casa i la potenciació del patrimoni artístic.

Preu: 11 €

Espectacle recomanat per a nens i nenes a partir de 6 anys.

 

El Palau estrena Cobla 2.0, un espectacle modern i innovador que redescobreix la sonoritat més actual de la cobla