S'estrenen les produccions Kantikipugui al Palau, Cobla 2.0, Connecta amb l'Orquestra Simfònica, Abans de néixer al Palau, Visitem i experimentem el Palau, Crea la teva música al Palau, Músic x 1 dia al Palau i Digitopia al Palau

El Palau de la Música Catalana ha presentat avui el seu nou Projecte Educatiu, un programa global que la institució posa en marxa per primera vegada i que dialoga amb la programació del Palau i el seu patrimoni. L'objectiu és consolidar un projecte educatiu propi, tot fomentant la participació del públic, la relació entre diferents generacions, la interacció amb altres disciplines i amb les programacions de la casa, la potenciació del patrimoni artístic i l'edició de materials i sessions formatives.

Seguint els criteris d'excel·lència, centralitat dels cors, catalanitat i atenció a la música contemporània s'han desenvolupat nous tallers i espectacles als cicles Escoles i Concerts Familiars al Palau. Els dos nous espectacles que s'han concebut són: Kantikipugui al Palau, en què els 22 cantats del Cor de Cambra del Palau fan una proposta atrevida i divertida per gaudir de la immensa capacitat expressiva de la nostra veu i el cant coral, i Cobla 2.0, una nova proposta escenicomusical amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, per oferir una visió moderna i contemporània que trenca amb alguns dels estereotips tradicionals vinculats a aquesta agrupació instrumental.

També es proposen sis nous tallers de producció pròpia:

  • Abans de néixer al Palau, dirigit a embarassades i acompanyants en què es fa un viatge sonor vers l'univers auditiu del nadó abans de néixer, tot fomentant el vincle amb el futur nadó.
  • Visitem i experimentem el Palau, que inclou un recorregut guiat pel Palau i a continuació una activitat plàstica experimental d'alguna de les tècniques artístiques que s'hauran observat durant el recorregut.
  • Connecta amb l'Orquestra Simfònica, una oportunitat única perquè petits i grans gaudeixin del mateix concert a partir d'itineraris paral·lels, amb tallers d'audició previs i posteriors a un concert de l'Orquestra Simfònica del Vallès dirigits als infants.
  • Digitopia al Palau, un taller per experimentar i crear la nostra pròpia música mitjançant les noves tecnologies o aparells digitals, com ordinadors,  iPhones, iPads...
  • Crea la teva música al Palau, amb l'objectiu d'estimular el poder creatiu de cadascú i gaudir-ne tot inventant d'una manera participativa (exclusiu per a Escoles al Palau).
  • Músic x 1 dia al Palau, un taller de percussió corporal en què els participants, amb exercicis rítmics i de reconeixement de timbres, poden descobrir que el seu propi cos presenta innombrables recursos en el camp de la percussió corporal (exclusiu per a Escoles al Palau).

D'altra banda, es consoliden i s'amplien iniciatives com el "Parlem de música" del cicle Palau 100 amb l'edició de materials educatius de seguiment i d'aprofundiment, l'adhesió i participació activa a projectes del barri i de la ciutat, com el Big Draw, o la participació i el compromís d'artistes habituals del Palau, que faran accions prèvies als concerts buscant la complicitat dels assistents.

Espectacles de temporades anteriors

A més d'aquesta nova oferta, el Palau continua programant, amb noves adaptacions, els espectacles d'anteriors temporades dedicats a famílies i escoles. L'espectacle Jan Titella torna a oferir-se a la Sala d'Assaig de l'Orfeó Català, i Jazz en viu... Swing! s'ofereix també al cicle Concerts Familiars al Palau, un cop revisat i adaptat per a aquest nou públic.

Trencadís de cançons, La volta al món amb 80 instruments de percussió i La veu del món és mantenen en les dues propostes per a famílies i escoles, mentre que Visitem el Palau i escoltem l'orgue continua en la graella dels espectacles d'Escoles al Palau i els exitosos tallers-espectacles Bim Bom, nadons al Palau i Zig Zag, passets al Palau també continuen sent una de les apostes del cicle Concerts Familiars.

El cicle Escoles al Palau compta amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa".

El Palau de la Música Catalana presenta el nou Projecte Educatiu