Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

El Concierto de Aranjuez
i la Simfonia del Nou Món

Descripció

Rafael Aguirre

Fitxa artística

Orquestra Camera Musicae
Rafael Aguirre, guitarra
Jordi Mora, director

Programa

J. Rodrigo: Concierto de Aranjuez
A. Dvorák: Simfonia núm. 9 en Mi menor "del Nou Món"

Detalls

Recreant l'estrena del Concierto de Aranjuez

Sabíeu que l’estrena mundial del cèlebre Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo va tenir lloc al Palau? Va ser el 9 de novembre de 1940, en una d’aquelles propostes tan de l’època en què s’articulaven concerts de tres parts, en el marc de la temporada de l’Orquesta Filarmónica de Barcelona. César de Mendoza Lassalle va ser l’encarregat de dirigir el guitarrista Regino Sainz de la Maza, que va actuar com a solista. Per obrir la vetllada, però, la Filarmónica va programar la simfonia número 9 en Mi menor de Dvorák, ‘del Nou Món’, i per concloure-la es van interpretar obres breus de Bach, Sors, Tárrega i Casella.

Per recrear aquest programa –en ordre invers i ajustant-lo a un concert de dues parts- comptem amb un solista espectacular. Rafael Aguirre ha obtingut 13 primers premis internacionals, tot un rècord a l’estat espanyol, entre els quals el Pro Musicis (Nova York) i el concurs Tárrega (Benicàssim). El guitarrista malagueny és avui un nom de referència, en sintonia amb la tradició que exemplifiquen Andrés Segovia i Narciso Yepes. Ha fet recitals en sales de la importància del Carnegie Hall, el Konzerthaus de Viena, la sala Tchaikovsky de Moscou, el Teatre Nacional de Cuba, les Filharmòniques de Sant Petersburg i de Kiev, St. John’s Smith Square a Londres, el Théatre Aydar de París... El principal director convidat de l’Orquestra Camera Musicae, Jordi Mora, dirigirà aquest concert. 

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 29 Gener 2017
    Dg
    18:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 24 a 36 €
Durada:95 minuts (aprox)
Organitza:Orquestra Simfònica Camera Musicae

També pots comprar per:

Telèfon

902 442 882

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir