Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Convocatòria/Càsting de contrabaixistes per a un concert-espectacle del Servei Educatiu 

El Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana té previst produir un nou concert-espectacle adreçat a escoles i famílies que s’estrenarà el març del 2019. Per aquest motiu s’ha obert una convocatòria de selecció de contrabaixistes que puguin cantar i tocar al mateix temps (veu masculina i bona dicció en anglès).

Llistat de candidats admesos a participar en la convocatòria/càsting

Llista d'admesos: El tribunal de selecció ha valorat les sol·licituds i ha resolt que 8 candidats han estat admesos. El càsting tindrà lloc el 4 de juny de 2018 a l'aula 2 de l'Escola Coral al Palau de la Música Catalana. Tots els admesos han rebut per mail un codi identificador. A continuació es mostren els horaris de les proves de cada participant: 

CODI HORARI
1 15:00 h
2 10:30 h
3 11:15 h
4 12:00 h
5 12:45 h
6 9:45 h
7 13:30 h
8 14:15 h

Finalment les dues proves del càsting es realitzaran seguides. Primer la part musical i després la interpretació dramàtica/coreogràfica. 

Part 1. Interpretació musical

1.1. Interpretar de memòria amb el contrabaix un fragment d'una peça musical de lliure elecció (durada màxima: 3 minuts).

1.2. Cantar de memòria amb o sense acompanyament una peça de lliure elecció de qualsevol estil musical (durada màxima: 1 minut).

1.3. Cantar les següents cançons *, acompanyant-se amb el contrabaix:

  • Quatre pedres hi ha al carrer *
  • Twinkle twinkle little star *

* Per descarregar les partitures cliqueu aquí. La tonalitat i la testa de les cançons es pot adaptar en funció de la posició vocal.

El tribunal valorarà positivament que els candidats tenen facilitat per moure's lliurement per l'espai escènic (amb o sense contrabaix), que mostren versatilitat interpretativa d'estils musicals i que a més poden tocar altres instruments (en aquest cas, també s'ha de fer una demostració durant la prova ).

Part 2. Interpretació musical + Interpretació dramàtica / coreogràfica ***

2.1. Interpretar de memòria la cançó Hickory dickory dock * (veu + contrabaix) i realitzar una proposta teatral lliure.

2.2. Interpretar amb el contrabaix un fragment de música lliure que permeti ballar amb el contrabaix o desplaçar-se per l'espai escènic mentre s'interpreta la música.

2.3. Entrevista.

* Per descarregar la partitura, feu clic aquí. La tonalitat i la testa de la cançó es poden adaptar en funció de la posició vocal.

*** És possible la gravació d'aquest exercici.

El 5 de juny de 2018 es publicarà  els codis dels candidats seleccionats i els codis dels candidats que passaran a formar part d’una borsa de treball per a futures suplències.

Bases de la Convocatòria

Inscripció: Els músics que vulguin presentar-se a aquesta convocatòria han d’emplenar, abans del 24 de maig de 2018, el formulari d’inscripció aqui

Llista d'admesos: El tribunal de selecció valorarà prèviament les sol·licituds i el 25 de maig de 2018 publicarà la llista d’admesos per presentar-se a la convocatòria/càsting del 4 de juny.

Data de la convocatòria: 4 de juny de 2018. L’horari de la convocatòria/càsting del 4 de juny serà entre les 9 i les 20 h, al Palau de la Música Catalana. Els candidats admesos hauran de superar dues parts eliminatòries.

El 5 de juny de 2018 es publicarà la llista definitiva de músics seleccionats. Els candidats que superin la segona part del procés però que no figurin entre els músics seleccionats, passaran a formar part d’una borsa de treball per a suplències futures.

Calendari de treball dels músics seleccionats:

  • Novembre del 2018: dos dies d’assajos musicals, de 9 a 15 h.
  • Febrer del 2019: quatre dies d’assajos escènics i musicals, de 9 a 15 h.
  • 11 i 12 de març de 2019: assajos escènics i musicals, de 9 a 15 h.
  • 13, 14 i 15 de març de 2019: cada dia es faran dos concerts escolars, de 9 a 15 h.
  • 16 i 17 de març de 2019: cada dia es faran dos concerts familiars, de 9 a 15 h.

Per poder participar en aquesta producció serà imprescindible tenir disponibilitat durant tot el calendari de treball esmentat. La contractació dels músics seleccionats es farà a través d’una productora escenicomusical.