Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Conferència sobre Amadeu Vives
Figura contradictòria? de "L'emigrant" a "Doña Francisquita"

Descripció

Avís

Confirmació d’assistència al col·loqui abans del 7 de maig, al telèfon 93 295 72 28/26 (Teresa Martínez) o a l’adreça electrònica: revista@palaumusica.cat

Amadeu Vives

Detalls

 

Amadeu Vives (Collbató, 18 de novembre de 1871-Madrid, 2 de desembre de 1932) va ser fundador de l’Orfeó Català i de la «Revista Musical Catalana», junt amb Lluís Millet i Pagès, i un dels compositors més prolífics de la seva època. Autor d’obres corals que ja formen part de l’imaginari popular com L’emigrant o La Balanguera, Vives va esdevenir un dels compositors que van prestigiar el gènere de lasarsuela amb títols tan coneguts com Doña Francisquita o Bohemios.
El director i compositor Antoni Ros Marbà, bon coneixedor de la figura i obra de Vives, oferirà una aproximació poc freqüent del compositor natural de Collbató, amb un recorregut per la seva vida i la seva obra.

 

La conferència estarà complementada amb l’actuació de la soprano Elena Copons i el pianista Francisco Poyato, que interpretaran algunes obres poc conegudes d’Amadeu Vives.

Amb aquesta conferència la «Revista Musical Catalana» continua les activitats de celebració dels 110 anys de la seva creació, el 1904, i els 30 anys de la seva recuperació, el 1984, que es van iniciar el novembre de 2014 passat amb la presentació del llibre La música d’abans-d’ahir. Antologia d’articles de la Revista Musical Catalana 1904-1936, i del número inèdit de juliol de 1936 que mai no es va arribar a editar a causa de l’inici de la Guerra Civil Espanyola.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 7 Maig 2015
    Dj
    19:00 h
    Sala d'Assaig de l'Orfeó Català

Informació de l'obra

Preus:Entrada lliure. Aforament limitat
Organitza:Revista Musical Catalana

Compartir