Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Compositor convidat 2016-17

Nascut a Barcelona, Salvador Brotons és un compositor i director d’orquestra molt estimat. Titular de la Banda Municipal de Barcelona, va estudiar flauta, composició i direcció d’orquestra amb Antoni Ros Marbà, Xavier Montsalvatge i Manuel Oltra.
Després d’alguns anys com a primer flauta a l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, va escriure la seva primera simfonia, que li va suposar el Premi Ciutat de Barcelona. Ha estat titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, i com a director ha desenvolupat una tasca important als Estats Units (Portland, Vancouver, Florida, Oregon, Columbia i Louisiana, entre d’altres) i a Europa (Ràdio Praga, Orquestra del Liceu, OBC, RTVE, JONDE i Orquestra Illes Balears, entre d’altres). Entre altres guardons importants, ha rebut el premi Southeastern Composers League (1986) per la Sinfonietta da Camera, el premi de composició per a flauta de la Universitat de Madison (1987) per la Suite de flautes i el Premi Reina Sofia de composició musical (1991) per l’obra Virtus. Les seves composicions tenen un llenguatge propi, ple de sensualitat, energia i optimisme. Brotons té una obra que apel·la directament l’oient, i és, sens dubte, un músic integral.