Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Brussels Virtuosi
Marc Grauwels

Descripció

Brussels Virtuosi

Fitxa artística

Marc Grauwels, flauta
J. F. Molard, violí
V. Hepp, viola

Programa

G. Briccialdi - E.Krakamp: Fantasia sobre l'òpera "La Traviata" de Verdi per a flauta i orquestra
Massenet: "Meditación de Thaïs" per a violí i orquestra
Taffannel - A. Thomas: Gran Fantasia sobre l'òpera "Mignon" per a flauta i orquestra
P. I. Tschaikowsky - L. Auer: “Air de Lensky de l'Òpera Eugenio Oneguin"
P. I. Tschaikowsky: “Souvenir de Florence“ per a orquestra

Detalls

Aquesta agrupació internacional de joves i dinàmics músics es va fundar el 1981 per iniciativa del flautista belga Marc Grauwels. El seu primer concert va tenir lloc amb motiu de l'acte inaugural del "Festival Musical Internacional d'Estiu de la Ciutat de Brussel·les 81". La crítica va ser unànime tant per celebrar l'esdeveniment com per lloar les grans qualitats del grup. Triem la següent frase citada en la premsa del moment:

«The Brussels Virtuosi, un nom que des d'ara els melòmans hauran de retenir en la seva ment ...»

Quan va tenir la idea de crear una formació per a interpretar, les obres de música de cambra que es toquen rarament, Marc Grauwels va pensar en un principi, que seria "de geometria variable". El nou grup s'hauria de poder dividir en trio o en quartet de corda amb flauta o bé en formació d'Orquestra de Cambra. El seu nom «The Brussels Virtuosi» té el seu origen en la idea base de tocar les «Fantasies Brillants» del XIX. Aquest tipus de música permet fer tocar cada instrument com a solista i també, destacar a cada un d'ells, valorant individualment.

Durant els 35 anys transcorreguts, han recorregut el món amb els solistes més destacats: S. Mildonian, N. Rota, D. Ouziel, V. Bogaerts, L. Dewez, M. Hallynck, A. Piazzolla, C. Bolling, D. Blumenthal, I. Storms, R. v. Spaendonck, A. Lagoya, J. Van den Hauwe, Michel Lyhiec ...

Els Brussels Virtuosi han participat en nombrosos festivals internacionals; Festival de Wallonie, de Flandes, de Hong-Kong, de Ravello, de Seül, de Tòquio... L'Orquestra efectua regularment gires a Espanya, a Alemanya, França, Àustria, Grècia, Itàlia, Japó, Corea, Estats-Units, Països-Baixos, Luxemburg, Canadà. Mèxic, Veneçuela ...

«The Brussels Virtuosi» ha gravat un nombre impressionant de CD’s, obtenint un «prix du disque» editat per Hyperion i consagrat a la música de cambra amb flauta de Mozart. En aquest CD es troba entre altres obres el meravellós adagi i rondo K 617 amb òrgan de vidre. Aquest programa amb Thomas Bloch forma part de l'els nombrosos programes originals del repertori fora del comú, presentat per aquesta formació.

 

Marc Grauwels, flauta
En l'actualitat és sens dubte un dels flautistes millor posicionats de Bèlgica i això és degut, per descomptat, al seu talent, al seu carisma, a la seva personalitat dinàmica i generosa, però també al seu sentit innat de la comunicació. El seu eclecticisme com a solista internacional l'ha portat a inspirar un centenar de compositors del món sencer a escriure especialment per a ell. Així doncs Ennio Moricone entre d'altres li dedica la «Cantata per l'Europa», A. Piazzolla en 1985la cèlebre «Història del Tango» i, més recentment, el compositor grec Y. Markopoulos el seu nou concert per a flauta que servirà com a música per a la inauguració dels Jocs Olímpics de 2004 a Atenes.
Després d'acabar els seus estudis musicals al seu país i haver debutat amb orquestra a l'Òpera de Flandes, a l'edat de 19 anys (experiència algunes vegades difícil però que ell sempre explica amb molt d'humor) estudia amb J. Galway i JP Rampal entre d'altres.
El 1976, el trobem tocant com piccolo solista al Théâtre de la Monnaie de Brussel·les (Òpera Nacional de Bèlgica), que abandonarà el 1978 per ocupar el lloc de primer flautista solista a l'Orquestra Simfònica de la Ràdio-Televisió Belga, on estarà durant 10 anys.
A partir de llavors la seva carrera de solista es desenvolupa a una velocitat impressionant, el que el porta a deixar definitivament l'Orquestra en 1987. Paral·lelament durant quinze anys ha ensenyat com a encarregat del curs al Reial Conservatori de Brussel·les i, actualment és professor titular en el Reial Conservatori de Mons.
Al febrer de 2001, amb motiu d'una gira per Àsia, els principals responsables de la signatura discogràfica Naxos, amb seu a Hong Kong, van decidir dedicar-li una col·lecció particular dins del seu catàleg titulada "The Flute Collection". El primer disc d'aquesta col·lecció va ser el CD dedicat a F. Mendelssohn, que, amb prou feines aparegut al mercat, va tenir un enorme èxit comercial. Crítiques i premsa especialitzada van acollir aquest nou enregistrament amb un gran entusiasme, fent-se ressò de els majors elogis.
Dotat d'una naturalesa jovial i entusiasta Marc Grauwels no dubta a multiplicar les seves experiències musicals més diverses i li encanta alternar Piazzola amb Mozart i Bach amb R. Shankar, el que no li impedeix mostrar la mateixa dosi de serietat que d'imaginació en l'elaboració de seus programes. El seu últim enregistrament que és una primera mundial dedicada a obres de l'extraordinari compositor flautista belga-brasiler del segle XIX, Mathieu-André Reichert és un bon exemple d'això.
Amb un mínim de 100 concerts per any en el món sencer i una rica discografia, Marc Grauwels mostra que una bona política artística pot avui dia portar a un flautista a tenir un formidable èxit públic.
Tant en la seva carrera com en les seves interpretacions, Marc Grauwels segueix fidel a la seva personalitat ... la qual cosa no és la menor de les seves qualitats.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 30 Maig 2016
    Dl
    21:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 20 a 56 €
Organitza:Carme Picañol

També pots comprar per:

Telèfon

902 442 882

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir