Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Artistes plàstics 2016-17

(Re)conquerir el paradís perdut
“El que més distingeix l’home de l’animal és la imaginació” Albert Camus (Carnets)

El Palau de la Música Catalana és un objecte amb identitat i memòria; ocupar-ne l’espai és incorporar part del seu llegat i reinterpretar-ne el passat és crear un espai que formula més preguntes que no pas dóna respostes. Som una incubadora de projectes sensible al canvi i amb capacitat d’adaptació. Tot reflexionant sobre el contingut i la forma, editarem un nou relat que posa l’accent en la formació. El Palau és ara un espai de descoberta, amb la música com a pretext.

La programació d’enguany pretén ser innovadora i estimulant; una opció que, superant la literalitat dels concerts, planteja accions paral·leles que reforcen la vivència emocional i l’aprenentatge. L’edifici conté prou espai com per oferir diverses narratives. A vosaltres us toca decidir com viure’l i com apropiar-vos d’aquesta diversitat. Us convidem a formar part d’una comunitat entusiasta disposada a prendre riscos i a integrar-vos en aquesta escola de l’oient.

Després de les mostres consagrades a Louise Bourgeois, Joan Miró, Bill Viola, Antoni Tàpies, Jaume Plensa, Perejaume i Eulàlia Valldosera, enguany convidem dues artistes: Kiki Smith i Pandemònia.

Si el posicionament comú és oposar-se a una societat poc compromesa, tenen una mirada nostàlgica envers un paradís perdut (la infància) i una aspiració: transcendir l’objecte creat. En companyia de Kiki Smith comprendrem com, tot subratllant la fragilitat de la dona, l’art ens cuida, cura i protegeix, mentre que amb l’acció de Pandemònia experimentarem com reaccionem davant dels canvis en entorns molt codificats.

Feu-vos vostra la sala, conqueriu-ne els èxits i enriquiu la seva pròpia personalitat. Busqueu amb llibertat i curiositat quins són els “vostres” concerts. Aquesta temporada és una invitació a reconquerir un mític espai llargament desitjat, és una invitació a jugar, a escoltar... a pensar i créixer!

Víctor Garcia de Gomar
Director artístic adjunt