Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Artistes convidats 2017-18

Realitat(s)

La idea de mimesi i d’imitació de la natura ha estat sempre el punt de partida en les arts, però la realitat és tan subjectiva i personal que no podem parlar mai de realitat, sinó de realitats. Els debats sobre les diferents aproximacions han fet molt ric el panorama posterior a l’aparició de les avantguardes del segle XX.
La mirada creativa sovint ha buscat refugi a voler créixer transformant llenguatges antics; la creació més conceptual ha provocat la reacció de construir discursos de reconciliació amb el públic. L’orientació d’aquesta temporada ens acosta a creadors que d’una manera moderna i obstinada han creat una gramàtica personal, tot aportant una estètica nova fonamentada en antics arquetips i una invitació a la “pacificació” amb els oients. Som a l’era d’emocionar el públic, la revolució de seduir-lo.
Una programació eclèctica que en companyia d’Antonio López, John Adams, Albert Guinovart, Narcís Comadira, Santi Moix, Jonathan Dove i Craig Hella Johnson, entre d’altres, reafirma l’aventura que vam començar fa uns anys i que ens ajuda a explorar amb vosaltres un paisatge sonor i plàstic molt canviant i més contrastant que mai. Davant de la fascinant pluralitat hi ha tres etapes per fer el cim:

Primer cal entrar en un univers que permeti conrear la diversitat i fer-hi nous descobriments. Tot defensant l’experiència compartida de la música, ens adrecem a tothom: nens o adults, amateurs o melòmans, curiosos o assidus. Una iniciació que us permetrà formar part de la tribu. Al Palau trobareu la vostra llar.

Més endavant serà una invitació a alentir el temps, a prendre temps i escoltar, comprendre i a acostar-se a un artista, un gènere, una tradició o una forma. Un seguit de camins adaptats o experiències per compartir que us faran arribar al recer que necessiteu.

Finalment, podreu seguir els fils conductors que són la clau per submergir-se en repertoris que aparentment són llunyans. Unes idees transversals que es plasmen en possibles itineraris i en trajectòries musicals. Un viatge en el qual, mentre busqueu el refugi, us trobareu a vosaltres mateixos.

D’altra banda, les arts, i més concretament la música, no es pot reduir a un missatge, un discurs o una ideologia. Per definició, és pluralitat de veus i la simple temptació de reduir-ho constitueix un perill. Avui la música, amb totes les seves possibilitats, ha de ser defensada més que mai i per això tenim músiques d’estètiques contrastades que pretenen transcendir i desafiar els límits previsibles. 

Què és 'Veritat' en l’Art? Ajudeu-nos a desxifrar els enigmes de totes les realitats artístiques i els seus nous plantejaments. La vostra emoció és el nostre èxit i la veritable raó de la nostra missió.

No sempre és fàcil dir d’on venim, però trobem “casa nostra” on està el cor i els sentiments. Aquesta temporada tornem a casa!

Víctor García de Gomar
Director artístic adjunt